به گزارش شهرآرانیوز، «مردمی بودن، عدالتمحوری و تلاش در جهت اعتلای شهر مشهد مقدس»، کلیدواژههای اصلی سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد است. همچنین استفاده از ظرفیتها و پتانسیلهایی که میتواند در راستای نگاه ملی به کلانشهر مشهد باشد، از دیگر اهدافی است که موسیالرضا حاجیبگلو از زمان عضویت در شورای عالی استانها و ریاست در این شورا دنبال کرده است. چکیدهای از صحبتهای وی در گفتوگو با شهرآرا درباره عملکرد شورای ششم را در ادامه، از نظر میگذرانید.
حدود ۴ سال از عمر شورای ششم گذشته است. فکر میکنید تا چه اندازه به وعدههایی که به مردم دادید، عمل کردهاید؟
نگاه شورای ششم مردممحوری و مسجدمحوری بود؛ اینکه مردم در برنامهها و سیاستگذاریهای شورا دخیل باشند و نظرات آنها در اولویت قرار بگیرد. نمیخواهیم بگوییم که ۱۰۰ درصد برنامهها محقق شده و سیاستگذاریها درست بوده است، اما بهجرئت میگویم هیچ دورهای در ادوار شورای شهر مشهد، بهاندازه این دوره فعال نبوده است. دوره ششم شورای شهر مشهد نهتنها در مشهد بلکه در تمام کشور فعالترین دوره بوده است؛ البته چنینادعایی که مطرح میکنیم، در شهر قابلمشاهده است. اینکه با شرایط فعلی اقتصادی، شورای ششم چگونه عمل کرده است، بهعقیده من دوره ششم در همه موارد از ۱۰۰ نمره، نمره بالای ۹۰ دارد؛ به عنوان مثال، از روزی که شورا را تحویل گرفتیم تا امروز، وضعیت بودجه سالانه را بررسی کنید، وضعیت بودجه امسال را هم بسنجید؛ بنابراین دوره ششم را دوران طلایی شورا میدانم. بعید میدانم شهرداریها هیچ دورهای مانند دوره ششم را داشته باشند؛ مگر اینکه دورهششمیها بمانند و دوره هفتم را نیز آغاز کنند که اگر بمانند هم بهتر خواهد بود، چون تجربه کسب کردهاند.
کدام اقدام یا اقدامات را برگ برنده این دوره شورا میدانید؟
اینکه مردم را در تصمیمات مدیریت شهری دخیل کردیم و اجرای طرحهای زودبازده مصداق همین موارد است. این مسئله را در محلات میتوانید از نزدیک ببینید. عدالت اجتماعی و عدالتمحوری در مشهد در دوره ششم مدیریت شهری شکل گرفت و این مهم در ادوار گذشته نبود. حدود ۵۰ درصد اعتبارات را به مناطق کمبرخوردار سوق دادیم. اجرای طرح «باهم» که از سوی مجموعه فرهنگی شهرداری انجام شد و در کاهش آسیبهای اجتماعی تأثیر بسزایی داشت، از دیگر مصادیق است.
تقریباً همه اعضای شورا درباره مزیتهای این دوره صحبت میکنند، اما در برخی رسانهها مورد انتقاد هستید یا درباره اختلافنظر در بین اعضای شورا صحبت میشود. به نظر شما این مسئله به دلیل عدم انعکاس مطلوب اقدامات بوده است؟
اختلاف نظر داشتن امری طبیعی است و اگر نباشد، اقدامات شکل نمیگیرد؛ به عنوان مثال، انتقاداتی درباره عملکرد شهردار داریم که در زمینه ناترازی اقدامات و کارهای عملیاتی است و چالش داریم، اما همه اعضا با تمام توان تلاش میکنند باری از دوش شهرداری بردارند. در دوره ششم و در زمان شهرداری فعلی، بیسابقهترین طرحهای دوفوریتی تصویب شده است. باوجود اختلافات، تصمیمات مدیریت شهری و کارهای مردم را معطل نگذاشتهایم؛ لذا این نکته کاملاً اشتباه است که اعضای شورا با شهرداری همراهی ندارند. برخی از انتقادها نیز ریشه در رفتار رقبایی دارد که منتظر هستند دوره ششم تمام شود و خود را برای دوره هفتم آماده میکنند. اما طرح و ایدهای نمیدهند؛ بلکه هدف تخریب دارند.
در این مدت، شورای ششم از بعضی جناحهای سیاسی مورد انتقاد قرار گرفته است؛ آیا این مسئله باعث شده که شورای ششم در تصمیمگیریها با مانع مواجه شود؟
بعضی مسائل شیطنت رسانهای است. برخی تنها هدفی که دارند، تخریب این دوره شوراست.
آیا از فرصت ریاست شورای عالی استان برای خدمت به مشهد نیز استفاده کردهاید؟ یا موضوع کمیسیون ماده ۵ که در حال پیگیری بودید؟
جایگاه ریاست شورای عالی استانها مستلزم داشتن یک نگاه ملی است. اما با توجه به ظرفیت و پتانسیلی که مشهد دارد و در جایی که میتوانیم کمکی به شهر داشته باشیم، از این جایگاه استفاده میکنیم. در بعضی مواقع نیز همکاران شورای عالی استانها گلایه میکنند که نگاه شما باید ملی باشد و در هر جلسه با حضور رؤسای ملی، یکی از مسائل مشهد را مطرح میکنید. با این حال، چون من مشهد را ملی و متعلق به همه میبینم، این پیگیری را توجیهپذیر میدانم. در مدت حدود ششماهی که سکاندار شورای عالی استانها هستم، به اندازه ۲۰ سال کار کردهایم. یکی از اقدامات این بود که میخواستند چند همت از شهرداریها و دهیاریها در بودجه ۱۴۰۴ گرفته و به دولت داده شود، اما شورای عالی استانها بود که با پیگیری در مجلس اجازه نداد این اتفاق بیفتد. همچنین در اصلاح قانون شوراها، اتفاق بزرگی برای جامعه شورایی شکل گرفته و شورای عالی استانها فعال و پویا شده است و امسال در قانونی که رئیس مجلس ابلاغ کرد، در مجلس صاحب صندلی شد. هر موضوعی که باشد، شورای عالی استانها حق اظهار نظر دارد. در کمیسیون تلفیق، رئیس شورای عالی استانها حضور دارد.
چشمانداز شورای ششم برای سال ۱۴۰۴ چیست؟
بودجهای را شورای ششم برای سال جدید تصویب کرده است که باید در چهارچوب این بودجه گام بردارد. به لحاظ عملکردی در حوزه مدیریت شهری، ایرادهایی را داشتیم؛ اینکه اگر میگوییم بودجه محقق شده است، ملاکهایی دارد که باید صورت گرفته باشد. یکی دیگر از موارد با توجه به قولهای مدیریت شهری، اتمام پروژههای نیمهتمام تا پایان سال ۱۴۰۳ بود که محقق نشد و قرار شد در سال ۱۴۰۴ به اتمام برسد. از دیگر مسائل، مطالبه رسیدگی به معیشت پرسنل شهرداری، حقوق و مزایا و ساماندهی نیروهای شهرداری از مدیریت شهری در سال ۱۴۰۴ است.